Főoldal ADÓÜGYI MEGOLDÁSOK Cikkek - Vagyonosodási vizsgálat -- Szja, személyi jövedelemadó ellenőrzés Magyar  English  Français  Deutsch  

Szja, azaz Személyi Jövedelemadó Ellenőrzés

Személyi Jövedelemadó Ellenőrzés vs. Vagyonosodási Vizsgálat
Van-e különbség az Szja adóellenőrzés és a vagyonosodási vizsgálat között?

Alapvetően a vagyonosodási vizsgálat a személyi jövedelemadó bevallásunk utólagos ellenőrzése.
Az adóhivatal által küldött értesítésben így szerepel például:
ellenőrzés tárgya: bevallások utólagos vizsgálatára irányuló ellenőrzés
ellenőrzés alá vont időszak, és adónemek: Személyi jövedelemadó 2005-2009, Százalékos egészségügyi hozzájárulás 2005-2009

Ellenben a vagyonosodási vizsgálat abból a szempontból tágabb értelembe vett fogalom lehet, hogy az egész vizsgálódási folyamatot az esetleges egyes adókötelezettségek ellenőrzésétől kezdve, a céges tagi kölcsönök  felderítésére irányuló, személyi jövedelemadó bevallásunk és annak részeként beadandó Százalékos Eho (Százalékos egészségügyi hozzájárulás) bevallásunk adóellenőrzését is ide soroljuk, ami természetesen most már mindig együtt értendő. A vizsgálatok kezdetén 2006 második felében és 2007-ben sokszor elfelejtették az EHO adónem ellenőrzését is, esetleg a Személyi jövedelemadó vizsgálat lezárultát követően írtak ki rá az adóellenőrzést.

Személyi jövedelemadó ellenőrzés - Hogyan nevezzelek? - a vagyonosodási vizsgálatok további elnevezése a köztudatban
Vagyonosodási vizsgálat, Vagyongyarapodási vizsgálat, Személyi jövedelemadó ellenőrzés, Vagyonellenőrzés, Vagyonbecslés, Vagyonosodás

Mivel nem szeretnénk ismételni magunkat ezért a vagyonosodási vizsgálatról az alábbi linkre kattintva talál részletes információkat. Csak jelezni szeretnénk, hogy a vagyonosodási vizsgálatok 2011-ben, mint ahogy azt írtuk minden híresztelés ellenére tovább folytatódnak. (Ha nem lenne BKV ellenőr vajon hányan vennének jegyet vagy bérletet?)

Kapcsolódó cikkek:
A vagyonosodási vizsgálat buktatói - a vagyonosodási vizsgálatok jelene 2011-ben
A személyi jövedelemadó (vagyongyarapodási) vizsgálat története
Vagyonosodási vizsgálatok aktualitásai adójogi blogunkon

Vagyonosodási vizsgálat - Kérjen személyre szabott tanácsadást!

Úgy érzi problémái lehetnek egy vagyonosodási vizsgálat során, esetleg már vizsgálat folyik Ön ellen? A legtöbben nincsenek tisztában adóhiányukkal és az eljárás menete is megdöbbentő lehet!

2007. évi roham lecsillapodását követően 2014-ben szintén kiemelkedő mennyiségben és az elmúlt évek tapasztalatit felhasználva felkészültebben és precízebben folytatódnak a vagyonosodási vizsgálatok (személyi jövedelemadó ellenőrzések)!

A vagyonosodási vizsgálat nem szerencsejáték!

Kérjen konzultációt és készüljön fel, hogy a vizsgálat negatív kimeneteleit elkerülhesse! Vizsgálat során való képviselethez, vagyoni helyzetének rendbetételéhez kérjen ajánlatot!  A vizsgálatok megindítása óta többszáz vizsgálatot képviseltünk, képviselünk és tájékoztatunk  a médiában folyamatosan, ezért nem a levegőbe beszélünk, garantált szakértelemmel, gyakorlattal, és tapasztalattal rendelkezünk!

"A vagyonosodási vizsgálat annyiban hasonlít a szerencsejátékra, hogy mindenünket elveszíthetjük, de ez felkészüléssel elkerülhető!"

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Melyik szolgáltatásunkat veszi igénybe?
Megjegyzés: