Főoldal BEMUTATKOZUNK Múlt és jelen- Magyar  English  Français  Deutsch  

Múlt és jelen

Dr. Vilmányi Ágnes a Dr. Vilmányi Ügyvédi Irodát 1998-ban alapította. Az iroda megalakulása előtt egyéni ügyvédként 1993. május 1. napjától képviselte meghatározó magyarországi vállalatok jogi érdekeit. Mindezek előtt, diplomája megszerzése után az Adó és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal Jogi Osztályának Osztályvezetője.

Az 1998-ban létrejött ügyvédi iroda 2 éven keresztül 1 asszisztenst és 1 jelöltet foglalkoztatva a III. kerületben működött. A kezdeti időkben társasági-, gazdasági-, adó és ingatlanjog képezte az iroda szakterületét. A megelégedett megbízói állomány és a feladatok növekedésével szükségessé vált új irodát keresni. A választás a "pénzügyi" kerületben és hatékony környezetben elhelyezkedő Október 6-a utcára esett.

2001-től a Dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda az V. kerület, Október 6-a utcában működött számos pénzügyi vállalat és állami intézmény szomszédságában. Az ügyvédi iroda szakterületei a környezetvédelmi és az „internetjog” gyakorlásával bővültek. Már a 2003-as év végén felmerült egy nagyobb irodába költözés szükségessége. A folyamatos bővülés eredményeként 2004-ben elkezdődött a Hercegprímás utcai iroda felújítása mely 2005. februárjában fejeződött be.

2005. február közepén megtörtént az iroda átköltözése az V. kerület Hercegprímás u. 21. szám III. emeletére, mely mindösszesen 200 méter távolságra található a régi székhelytől. Az új iroda elhelyezkedésének kiválasztásánál az V. kerület már említett intézményi és vállalati adottságai, a szép és hatékony környezet, és a jobb parkolási lehetőségek voltak a meghatározóak. Az irodánk belső kialakításánál az eleganciára, a praktikusságra és a hatékonyságra helyeződött a fő hangsúly.

2007-től az iroda legfőbb speciális jogi szakterülete az adójog, ezért a vállalatok részére nyújtott adótanácsadáson, szerződés szerkesztésen és adóhivatal előtti képviseleten kívül, - az APEH által széles körben kiterjesztett - magánszemélyeket érintő vagyonosodási vizsgálatok során is nagy számban képviseljük ügyfeleinket, így a szaktudáson kívül magabiztos gyakorlatra és tapasztalatra tettünk szert ezen vizsgálatok során.

2010. A Dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda ügyeinek 90%-át adózással (és felszámolással) kapcsolatos ügyek teszik ki, melyek túlnyomó része adóellenőrzésre történő felkészülés és adóellenőrzés során történő jogi képviselet. Mivel nagyon sok magyarországi vállalkozást, számos iparág képviselőjének az érdekeit érvényesítettük az adóhivatal előtt, ezért az egyes iparágakban rálátással bírunk az egyedi ellenőrzési irányokra, ellenőrizendő területekre. Ennek alapján elmondhatjuk, hogy az adóellenőrzéseken belül is az egyes iparágaknál tudjuk mire számíthat ügyfelünk és mit vár az adóhivatal, amely ezen a területen óriási információs előnyt jelent!

2013. A Megbízói igények a sok adóellenőrzésre történő felkészülés és átvilágítás miatt már egy ideje szükségesség tettek egy adószakértéssel foglalkozó társaság megalapítását. A Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Kft-t ennek okán létrehoztuk és ettől fogva az irodai munkavégzési struktúrát átalakítottuk, így az új ügyeket a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Kft. (1051 Budapest, Hercegprímás utca 21., ügyvezető: Dr. Vilmányi Ágnes) vállalja el, amely társaság jogászt foglalkoztat és Ügyvédi Irodákkal működik együtt. Ezen megújulási időponttól kezdve mind az adószakértési, adóellenőrzésre történő felkészülési, képviseleti, cégátvilágítási és felszámolás során történő képviseleti ügyeket az új társaság végzi, továbbra is Dr. Vilmányi Ágnes vezetésével, a megszerzett tudással, tapasztalattal és kibővült szolgáltatásokkal.