Főoldal SZOLGÁLTATÁSAINK Magyar  English  Français  Deutsch  

A Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda szolgáltatásai

A Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Kft. 2013-tól képviseli Ügyfeleit. A Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda mindig komplex adózási szolgáltatást nyújt. A "Dr. Vilmányi" név az adózási, adóellenőrzési területen 1998 óta létezik. Az alapító Dr. Vilmányi Ágnes pedig 1993 óta - adóhivatali osztályvezető pályafutását követően - azaz több mint 22 éve képviseli ügyfeleit sikerrel az adóhivatal előtt. 1999-2013 között Dr. Vilmányi Ügyvédi Iroda keretein belül, ezt követően a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda kft-vette át az adózással kapcsolatos tevékenységet.
 
- Adóellenőrzések során történő képviselet. Legyen szó magánszemélyeket vagy cégeket érintő adóellenőrzésről több mint 21 éves gyakorló szakmai tapasztalattal és adóhivatalban történő napi jártassággal adóhivatalban edződő ügyvédek közreműködésével képviseljük Ügyfeleinket az adóhivatal előtt. Természetesen vállaljuk Ügyfeleink adóügyeinek képviseletét bármilyen stádiumban, de a leghatékonyabb ha már az adóellenőrzés kezdetétől kapcsolatban vagyunk.
- Adóellenőrzésre történő felkészülés. Akár magánszemélyeket érintő adóellenőrzések (vagyonosodási vizsgálat, egyes adókötelezettségek ellenőrzése, stb...), akár céges ellenőrzésekre (TAO, ÁFA, átfogó, járulék, stb...) fel lehet készülni előre. Bizonyos esetekben a felkészülés elengedhetettlen és felkészülés esetén nem fogunk a revizori keresztkérdésekre össze-vissza válaszolni.
- Adózási kérdésekben történő szakvélemények, állásfoglalások készítése. A legjobb ha egy tranzakció előtt kéri írásbeli szakvéleményünket, de akár egy megvalósult gazdasági eseményt követően is van lehetőség állásfoglalásunkra, amely alapján a szükséges korrekciós cselekmények (pl.: önrevízió, iratpótlás...) megtehetők. Jogviták eldöntéséhez is állunk rendelkezésre szakvéleményünkkel illetve szükség esetén hivatalos igazságügyi könyvszakértői véleményt is készítünk.
- Adóoptimalizáció. Az adóoptimalizáció egy adótanácsadás ami azt jelenti, hogyan lehet a jogszabályok betartása mellett egy gazdasági esemény adózását a cég számára a legkedvezőbben alakítani. Ez jelenthet alacsonyabb adómértéket, elnyújtott adófizetési kötelezettséget, hamarabb történő kedvezmény érvényesítését vagy kevesebb adminisztrációt és az ezekhez kapcsolódó költségek ésszerű tervezését.
- Adótartozás csökkentése, fizetési kedvezmény iránti kérelmek. Adófizetési kötelezettséggel kapcsolatosan az adózó helyzetétől függően számos fizetési kedvezményt fizetünk. Igaz ez akkor ha az adófizetési kötelezettséget nem teljesítettük illetve azt az adóhivatal nem inkasszálta le a bankszámlánkról. Lehetőségünk van elengedést, részletfizetést és fizetési halasztást kérni, amely ügyeket a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda az adóhivatal előtt a jogerős határozat meghozataláig teljeskörűen képvisel. Minden esetben a legjobb eredmény elérése érdekében az adóhivatalban személyes egyeztetésre van szükség.
- Adóvégrehajtás során történő képviselet. Az adózóknak számos lehetőségük van az adóvégrehajtás során, akár a végrehajtás "megakasztására" akár a végrehajtási eljárásban történő legkedvezőbb eredmény elérésére. A lényeg, hogy mindig időben cselekedjünk!
- Felszámolási eljárás során történő képviselet. Amennyiben vállalkozásánál elindult a felszámolási eljárás cégünk képviseli Önt a felszámoló előtt, illetve szükség esetén segítséget nyújtunk a felszámoló részére a vállalkozásának hitelezőkkel szembeni képviseletében. Vállalkozásunk segít a zárómérleg elkészítésében is. A leggyakoribb problémák felszámolási eljárások esetén a magas pénztárállomány, nem létező eszközök, a cég utolsó időszakában keletkezett problémás szerződések, hiányzó iratállomány, cégvezető tartozása a vállalkozás felé.
- Felszámolási eljárásra történő felkészülés. Amennyiben a cég likviditása ellehetetlenül vagy a vállalkozásra már nincs szükség érdemes végiggondolni a lehetőségeket (végelszámolás, felszámolás) és rendberakni a könyvelést, mivel a felszámolás megindítását követően nincs túl sok idő a zárómérleg elkészítésére és a felszámolónak történő átadására.
- Adócsalás, költségvetési csalás során történő képviselet. Bizonyos esetekben a jogszabályok ismeretének hiányában vagy felelőtlenségből indulhat büntetőeljárás a cég vezetőjével szemben. Elsődleges célunk az ilyen eljárások elindulásának megakadályozása illetve büntetőeljárás esetén a következményeinek az enyhítése.
- Feltételes adómegállapítások, adóhivatali állásfoglalások kérése. Amennyiben nem biztos egy gazdasági eseménnyel kapcsolatos bevallási, könyvvezetési kötelezettség dokumentálásában, szeretné azt adóhivatal által is megerősíttetni, szakmai véleményünkön túl, az adóhivatal részére megfelelően megfogalmazva előterjesztjük problémás kérdésünket.
- EKAER bejelentéssel illetve utólagos ellenőrzés során feltárt EKAER problémákkal kapcsolatos tanácsadás, képviselet.

Elérhetőségeink:
Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda Kft.
1051 Budapest, Hercegprímás utca 21.
06-1-312-2222
06-30-944-0691