Főoldal Magyar  English  Français  Deutsch  

Színlelt szerződésekre adott moratórium 2006. június 30-án lejárt

Az egyéb munkavégzésre irányuló polgári jogi szerződések (megbízási, vállalkozási) munkaviszonnyá minősítéséből adódó társadalombiztosítási bejelentkezés következtében a moratóriumban szereplő követelményeknek megfelelés maximum a 2006. június 30-val megkötött szerződések júliusi bejelentéséig hosszabbodhat meg.

Munkavégzésre irányuló szerződései formájának meghatározását ezt követően a lehető legnagyobb körültekintéssel kell megválasztania, mivel a 2006. június 30-a utáni ellenőrzésekből adódó megállapítások azonnal végrehajthatók. Amennyiben a polgári jogi (nem munkaszerződés) szerződéseit nem alakította át munkaszerződéssé és a hivatal megállapítása szerint az a munkaszerződés elemeit tartalmazza az adóhiány megállapítása a szerződés létrejöttétől történik. �?gy akár 5 évre visszamenőleg is kötelezhetik a be nem fizetett adó megfizetésére, bírság kiszabása és pótlékok felszámítása mellett.

Amennyiben 2004. január 1. és 2006. június 30. között az adóhivatal Önnél ellenőrzés kapcsán a leplezett (színlelt) szerződésekből kifolyólag adóhiányt állapított meg, melynek végrehajtását szünetelteti és Ön jelezte a hivatal felé a szerződés átminősítését (egyéb esetben semmilyen bejelentési kötelezettsége nincs!) akkor a hivatal azt utólagos ellenőrzés lefolytatása kapcsán ellenőrzi!

A színlelt szerződésekkel kapcsolatosan irodánk a moratórium lejártát követően a következő szolgáltatásokat nyújtja:

  • az utóellenőrzések lefolytatása előtt a szerződések átnézése, véleményezése,
  • az utóellenőrzések lefolytatásakor az Ön ill. vállalata képviselete,
  • az újonnan megkötésre kerülő munkavégzésre irányuló szerződések formájával kapcsolatos tanácsadás,
  • az újonnan megkötésre kerülő szerződések elkészítése.

A színlelt szerződésekről bővebben olvashat ide kattintva.

Ajánlatkérés

Ha a megállapítással érintett szerződések átminősítésében biztosra akar menni akár az utóellenőrzés előtt vagy közben; ha Ön nem biztos megkötésre kerülő szerződésének megalapozottságáról és szeretné a későbbi szankciókat elkerülni véleményeztesse szerződését!

Szolgáltatásunkat az alábbi űrlap kitöltésével veheti igénybe, vagy egyeztessen személyes időpontot elérhetőségeinken.

Az alábbi űrlap elküldésével Ön ajánlatot kérhet tőlünk, melyet az űrlap beküldésétől számítva legkésőbb 2 munkanapon belül megküldünk az Ön részére. Az ajánlatkérés ingyenes. Amennyiben ajánlatunkat elfogadja, az abban szereplő elérhetőségeinkre kell eljuttatnia a problémás szerződéseket véleményezésre. Munkánkat az ajánlatban szereplő összeg megérkezése után kezdjük el. A számlát postai úton küldjük meg az Ön részére.

Cégnév:
Megrendelő:
E-mail címe:
Telefonszáma:
Melyik szolgáltatásunkat kívánja igénybe venni:
Megjegyzés a szerződéssel kapcsolatban:
Egyéb megjegyzés
Számlázási név:
Számlázási cím:
Levelezési cím: