Főoldal ADÓÜGYI MEGOLDÁSOK Cikkek - Vagyonosodási vizsgálat -- Vagyonosodás házifeladat ---- Magyar  English  Français  Deutsch  

Vagyonosodás házifeladat

Hogyan állapítható meg milyen problémákkal kell számolnunk?

 

Lényegében azt kell megtudni, hogy jelenlegi vagyoni, pénzügyi helyzetünket fedezik-e a beadott bevallásaink.

 

Első körben ne nézzük meg bevallásunkat, mivel ez a vagyon összeírásánál torzító körülmény lehet.

 

Ezt követően fogjunk egy papírt és kezdjük el az alábbi adatokat gyűjteni:

-         előző 6 évben szerzett ingatlantulajdonaink,

-         nevünkön lévő autók, egyéb közlekedési eszközök (hajó, helikopter, repülő…),

-         bankkártyás mozgások, bevételek, nagyobb összegű vásárlások,

-         jelenlegi bankszámlaegyenlegünk,

-         cégekben lévő részesedéseink,

-         befektetéseink, megtakarításaink,

-         adott és kapott kölcsöneink, tagi kölcsönök,

-         nagy értékű utazásaink,

-         egyéb nagy értékű kiadások.

 

Második körben adjuk össze jövedelem bevallásainkban szereplő jövedelmünket , ajándékozás útján kapott javakat (csak azokat amelyek után az illetéket megfizettük), az örökösödés útján szerzett javainkat és vegyük hozzá a cégtől kapott természetbeni juttatásokat (ezt a cég vallja be, nekünk nem kell a bevallásban szerepeltetni).

 

Hasonlítsuk ezeket havi szinten egymáshoz. Ha eltérés mutatkozik vagyongyarapodásunkat illetően az elmúlt 6 év vonatkozásában akkor levonhatjuk a megfelelő következtetést.

 

Akinek gazdasági társaságban van tulajdona, mindenféleképpen üljön le könyvelőjével (ha van könyvvizsgálójával) és alaposan faggassa ki, milyen problémája lehet egy vagyonosodási vizsgálat kapcsán. A tagi kölcsön mértékével kezdje és menjen végig azokon a nagy értékű vagyontárgyakon amelyek esetlegesen elszámolásra kerültek, de végül a cég tevékenységét nem szolgálják.

 

Amennyiben tanácsra van szüksége és szeretne egy konzultációt töltse ki az űrlapot az oldal alján vagy vegye fel irodánkkal a kapcsolatot a 312-2222-es telefonszámon, e-mailt az info@drvilmanyi.hu e-mail címre írhat.

 

Sajnos tapasztalataink alapján a vizsgálatokban a revizorok sokszor valóban túllépik a realitást, mivel a becslési eljárásról való szabályozás ezen intézkedésnek teret enged. Ne hagyja magát kikezdeni!

 

adóhírlevélre feliratkozás-->

vissza-->

Vagyonosodási vizsgálat - Kérjen személyre szabott tanácsadást!

Úgy érzi problémái lehetnek egy vagyonosodási vizsgálat során, esetleg már vizsgálat folyik Ön ellen? A legtöbben nincsenek tisztában adóhiányukkal és az eljárás menete is megdöbbentő lehet!

2007. évi roham lecsillapodását követően 2014-ben szintén kiemelkedő mennyiségben és az elmúlt évek tapasztalatit felhasználva felkészültebben és precízebben folytatódnak a vagyonosodási vizsgálatok (személyi jövedelemadó ellenőrzések)!

A vagyonosodási vizsgálat nem szerencsejáték!

Kérjen konzultációt és készüljön fel, hogy a vizsgálat negatív kimeneteleit elkerülhesse! Vizsgálat során való képviselethez, vagyoni helyzetének rendbetételéhez kérjen ajánlatot!  A vizsgálatok megindítása óta többszáz vizsgálatot képviseltünk, képviselünk és tájékoztatunk  a médiában folyamatosan, ezért nem a levegőbe beszélünk, garantált szakértelemmel, gyakorlattal, és tapasztalattal rendelkezünk!

"A vagyonosodási vizsgálat annyiban hasonlít a szerencsejátékra, hogy mindenünket elveszíthetjük, de ez felkészüléssel elkerülhető!"

Név:
E-mail:
Telefonszám:
Számlázási név:
Számlázási cím:
Melyik szolgáltatásunkat veszi igénybe?
Megjegyzés: