Főoldal Magyar  English  Français  Deutsch  

Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda - az adóellenőrzések és adózási kérdések szakértője

Köszöntjük Önöket a Dr. Vilmányi Adószakértő Iroda honlapján!

Irodánk adóellenőrzésekre és adózási problémák, adózási kérdések megoldására specializálódott, amely megbízásaink majdnem teljes egészét jelenti, így a legtöbb iparág adózási kérdéseiben, NAV (APEH) előtti eljárásokban óriási tapasztalattal rendelkezünk. Adóellenőrzési és adózási szolgáltatásainkat, írásainkat ide kattintva érheti el.

Az adóellenőrzésben jártas adószakértő vagy ügyvéd mára legalább annyira fontos lett mint a jó könyvelő! Adóforintokat csak együtt tudunk megtakarítani!
Hiába tökéletes a könyvelése ha adóellenőrzés során adóhiányt állapít meg az adóhivatal. Az utóbbi időben nagyon sok olyan magabiztos vállalkozás bukott el az adóhivatali rostán aki úgy gondolta a könyvelése rendben van. Sajnos nem elég a könyvelésnek rendben lennie, egyéb szakértelemre is szükség van egy adóellenőrzés során. Irodánk munkatársai és vezetője által lassan 2 évtizede azon dolgozunk, hogy adóellenőrzés során cége illetve Ön magánszemélyként, egyéni vállalkozóként megállja a helyét, elkerülje a felszámolást, a családi pénzügyi veszteségeket és egy esetleges büntetőjogi felelősség lehetőleg fel se merüljön. Sokan írásainkat, tanácsainkat a probléma felnagyításának, eltúlzottnak érzik pedig írásainkban a valóságot, tapasztalatainkat osztjuk meg, mert valóban mára az adóellenőrzések, adóellenőrzési módszerek és követelmények teljesen megváltoztak, összetettebbek lettek és egyre gyakrabban tesz büntetőfeljelentést az adóhivatal amelyben ráadásul házon belül a (NAV) intézkedik.

Adóellenőrzések terén a kiemelkedő mennyiségű képviselet, munkatársaink adóhivatali előélete és szakképzettségén túl óriási megszerzett gyakorlati tapasztalatra tettünk szert az egyes adóellenőrzési célirányok és a különböző iparágak esetében, amelynek köszönhetően az egyes adóellenőrzési módszerekre általunk bizalmasan kezelt külön-külön egyedi képviseleti, bizonyítási módszereket és megoldásokat dolgozott ki Irodánk!

Ha egyetlen jó tanácsot adhatunk, akkor azt javasoljuk, hogy adóellenőrzéssel illetve egyéb adózási problémával mindig időben - még mielőtt bármit cselekedne - forduljon hozzánk vagy adózásban jártas ügyvédhez (garanciát csak a saját szaktudásunkra tudunk adni). Ne higgyen azoknak akik azt mondják egy adóproblémával nem kell, nem lehet semmit sem tenni vagy majd a bíróságon csak úgy pert nyerünk illetve pénzért bármit elintéznek. Nincs olyan ügy ahol nem lehet megoldási lehetőséget vagy legalább jobb eredményt elérni az eredetihez képest, igaz Önnek is komolyan kell venni az ügyét!

Amennyiben azonnal cselekedne telefonszámunk: 06-1-312-2222
Adójogi blogunkon aktuális adózási, adóellenőrzési kérdésekkel foglalkozunk, gyakorlati tapasztalatainkat osztjuk meg - DR. VILMÁNYI ADÓSZAKÉRTŐ IRODA BLOGJA

LEGFONTOSABB ADÓELLENŐRZÉSI AKTUALITÁSOK

FIKTÍV VÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉSEK ALAPJÁN KIÁLLÍTOTT FIKTÍV SZÁMLÁK - Őrző-védő security, informatikai, mezőgazdasági kereskedő és építőipari vállalatok figyelem! Adóellenőrzési slágertéma!
A „fiktív szerződés” és a szerződés alapján kiállított számla lényegében azt jelenti, hogy az adóhivatal nem fogadja el a szerződés alapján elvégzett gazdasági esemény megtörténtét, vagy azt állítja, hogy a gazdasági esemény ugyan megtörtént, de azt nem a vállalkozó, megbízott, alvállalkozó… végezte el, azaz az ügylet nem a szerződéses felek között jött létre. Elöljáróban csak annyit, hogy senki sem gondolná, hogy mennyi akár valóságban megtörtént gazdasági eseményre lehet az adóhivatal elgondolása alapján ráhúzni annak fiktív voltát! Az is adóhiány megállapításhoz vezet, ha az alvállalkozó cég időközben felszámolódott, eltűnt, senki sem érhető utol! Mindig észbe kell tartani ha az adóhivatal a fiktivitást megállapítja, akkor fennáll a büntetőjogi kockázat veszélye.

VAGYONOSODÁSI VIZSGÁLAT

Ki ne hallott volna a vagyonosodási vizsgálatokról? De a legtöbben nem gondolnák mekkora problémával nézhetnek szembe. 2014-ben ismét tömegesen várható a vagyonosodási vizsgálatok elrendelése. Ne vegye félvállról mert teljes vagyona a tét!
Vagyonosodási vizsgálat a médiában

KÖLTSÉGVETÉSI CSALÁS (ADÓCSALÁS)
Az adóhatóság hatáskörének betartatásakor érvényesül a „BKV” effektus azaz, ha a bliccelés nincs ellenőrizve és szankcionálva ki váltana jegyet az utazáshoz. Ráadásul az Európai Bíróság döntései sem kedveznek éppen a NAV-nak (Pl.: Fiktív-e a számla? korlátozható-e az ÁFA levonási jog), amelyet büntetőügyek megindításával tud kompenzálni. A büntetőügyek növekvő tendenciát mutatnak és nem csak számukban hanem hatékonyságukban is.

SZÍNLELT MEGBÍZÁSI ÉS VÁLLALKOZÁSI SZERZŐDÉSEK
Először a cél a kényszervállalkozások színlelt szerződéseinek megszüntetése és a költségvetési bevétel növelése volt a cél. Manapság már inkább a fiktív szerződésekhez tartozik a kategória, ezért szintén felvet büntetőjogi kockázatot. A színlelt szerződés esetén a munkáltató nem munkavállalóként hanem vállalkozásként (vállalkozóként) alkalmazza a dolgozót, így nincsenek a járulékkal kapcsolatos gondok, ellenben a vállalkozó költségelszámolása miatt főhet a feje. Ezekre a szerződésekre ha nincsen nagyon jól körülbástyázva könnyedén rájön az adóhivatal. Tudjon meg többet: Színlelt szerződések

FELSZÁMOLÁSI ELJÁRÁSOK ÉGETŐ PROBLÉMÁI
A felszámolás alá jutott cégeknél leginkább könyvelési, könyvviteli, adózási probléma merül fel, ezért ha cége felszámolási eljárás alá kerül azonnal forduljon hozzánk vagy felszámolásban jártas szakértőhöz. A legtöbb problémát az eltűnt iratok, cégvagyon illetve a pénztárhiány és a felszámolóval történő kapcsolattartás hiánya jelenti. Sokan részvételüket a felszámolási eljárás során úgy kívánják kikerülni, hogy cégüket külföldieknek vagy nem fellelhető személyeknek „adják el”. Felhívnánk a figyelmet, hogy ez nem mentesít az ügyvezetői tisztség, illetve a tulajdonlásból adódó kötelezettségek elmulasztása illetve az esetleges büntetőjogi felelősség alól. Bővebben a címre kattintva olvashat a felszámolási eljárásról.

Legújabb illetve utoljára frissült bejegyzéseink:
Adaóellenőrzés VIES eltérés alapján - 2014.06.24.
Felülellenőrzés - 2014.05.08.
Kísért az eladott cégek szelleme - 2014.05.08.
Stabilitási Megtakarítási Számla - 2014.02.06.
Vajon lesz 2014-ben hasonló mennyiségű vagyonosodási vizsgálat mint 2007-ben? 2014.01.23
Adóellenőrzés 2013.02.19
Költségvetési csalás - növekvő tendencia 2013.02.08.
Adóregisztrációs eljárás - amikor megtagadhatják a cégalapítást vagy törölhetik a cég adószámát 2012.04.23.
ÁFA ellenőrzés 2011.10.22.
A felszámolás égető problémái 2011.06.26.
A vagyonosodási vizsgálatok jelene 2011-ben 2011.06.23.

Ha már hallott Irodánkról akkor tudja, miért pont a mi honlapunkat kereste fel. Ha először találkozik oldalunkkal javasoljuk olvassa el adóellenőrzése adóproblémája van egyezte
Ne engedje meg azt a luxust, hogy megfelelő szakértelem hiányában létrejött szerződései, negatív következményekkel terheljék az Ön vállalkozását!

Oldalunk tartalmának célja, hogy minél bővebb képet tudjunk nyújtani az adóellenőrzési, adóeljárási, adózási szabályokról valóságos gyakorlati esetekről és tapasztalatainkról az Ön részére és problémája esetén tudja mi a teendő, kihez kell fordulnia. Ezenkívül természetesen bővebb információt kaphat Irodánkról arról, hogy kik vagyunk, mivel foglalkozunk, kikkel dolgozunk és milyen szolgáltatásokat nyújtunk, hogy az Ön munkája, vállalkozása hatékonyabb és eredményesebb legyen.